Saturday, January 26, 2013

.New header. again.

.Assalamualaikum.
Hye people !





hey ! i got new header hereeeeeee !!


hahahaa. tadi siang sempat up satu entry. tapi takde lah terpikir nak pgy edit edit blog ke hape. nak dijadikan cerita, ade member bro tanya cemana nak buat blog. hewheheww ^^ maluu aii orang tanya cemana nak buat blog. yelaaa, kita nie pun bukannya expert sangat punn. so tolong setakat mana yang mampu, setakat mana yang tahu je. hohohoo :D


Alang alang dah selongkar sampai ke layout sebab nak explain dekat kak fatin cemana nak letak widget dekat blog, gua pun menggatal kan tangan, edit sikit sikit, touch-up mana yang patut. hehehehee. yelaaa, lagipun dah lama kesayangan gua nie tiada pembaharuan. kesian die yeee ~~


so, actually ada err, dua or tiga header aku buad tadi. Simple. using Photoscape only. lagipun aku tak suka yang crowded sangat. aku sendiri tengok pun boleh pening. hahahahahaa. 



this is my old header ...







andddd, i want something new for my blog, soooo, dua tiga header telah berjaya disiap kan dalam masa , err, mohon maaf, tidak dikira masa nya. hihihiii ^^



1st ! die macam cecomel sket sebab buat kecik sikit tulisan tu, and posisi dekat center :D







2nd ! still using the same font, just do some adjustment dekat size font tu. kasi besaa sket. Tapi bila tengok dua tiga kali, terus rasa maca "err, asal macam hilang kecomelan macam yang memula tadi ???" herm hermmm, *pegang dagu -.-'







3rd ! hereeee the last header for today !! *ewahhh, serupa esok lusa rajin nak create header baru je kann. ahahaha. this one memang suka sangat ! sebab font diaaa ! hihihihiii.







anddddd, yesss ! finally, i choose the 3rd one ! hahahaha. maybe sebab font dia macam elegance sikit. and settle bab header, tadi tukaa cursor jugakkk. yelaa, dari awal awal blogging dulu, asyik pakai yang cherry tu je, so tadi, tukaa guna moustache cursor pulakkkk ! *i'm really addicted with moustache & superman stuff k !!



So, till then peeps ! good night sweetheart ! :D



much love, Adilla .
xoxo .


Anda comment, anda super awesome.!

7 budak baek tengah komen :):

c!kon!ech!c said...

nice n simple...!

Azee Hana said...

smart lah..

Nur Adilla said...

@c!kon!ech!c thanks kak dila :) edit biasa biasa je tuu :)

Nur Adilla said...

@Azee Hana heee, thanks akak ! dah lama tak main edit edit :)

lynndamya said...

simple and nice :D hehe

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

<3 hana nak ajak join segmen hana ;) banyak hadiah menanti taw. dan yang penting . nnti traffic blog korang akan bertambah ;) jomm. jomm. jomm.

Nur Adilla said...

@lynndamya thank you. just a simple header. nanty serabut-serabut, cepat pening. huhuu :)