Saturday, July 2, 2011

settle dah ... letih derr.

Photobucket


Hye peeps.!

woahhh.. lama tak hupdate belogg. heee.. aishhh, blog nie punn satu, pantang kena tinggal, mula la nak naek sawang bagai. fuhh ...fuhhh.!! jap ehh, nak gilap blog balekk, bagi berkilat sikit. hahahahaaa...

Kalau ikutkan, malas nak hupdate harinie.penat punnn tak habes lagi nie. semalam dekat rumah kampung, ada buat kenduri sikit. lepas sembahnyang Jumaat. Ohhhhh my !! Damn tired kott. ramai jugak yang datang semalam. Sebenarnya, kenduri bese-bese je. Kenduri gabung semua sekali, kenduri doa selamat, kenduri adek aku sunat hari tu, hahaa.. so buat sekali harung ja. Senang. Lepas habes kenduri, petang tu sampai la ke malam, tak benti-benti kemas rumah. Family bukan ramai mana punn, so kena la buad sorang sikit. 

Hahaa, yang best nye, member-member abang aku punn ade jugak datang kenduri semalam, yang kami nie punya la cari tempat untuk diorang nak duduk makan. last last, bang Chik cakap ....


"nie haaa, bagi ja depa duduk dekat sini, teduh pun teduh. pi ambik tikaq bentang kat sini.. hahaa.."


kome taw ke abg sedara aku tu suruh diorang tu duduk dekat mana..? nunnnn, dekat bawah pokok rambutan nunn. hahahahaaa. memang aku gelak kaw-kaw punyaaa.! tapi, dah tade tempat dah punnn. dalam rumah punn dah FULL. ape lagi, bro aku punn pegy ambik tikar mengkuang, bentang dekat luar tuh. hahaaa. Alahh, diorang punn sempoii ape. hahaa. kira best moment la dekat diorang, pegy kenduri rumah orang, makan dekat bawah pokok rambutan. amacamm.. gilaa best habaq hang.!! hihihihihi.....

Sumpahh aku cakap, Letih tahap takHengat kaww.!! tapi, adat la kalau kenduri kan.hahaa. dah budak budak satu hal pulakk. buad sepah no satu. saboo jela. dah settle makan, buang tisu cenggitu je. Chantek perangai.! haishh. poning denn. haa, cite pasal lauk pulak. Lauk lauk simple je. Gulai ikan kayu, ikan talang, ayam masak merah, sambal belacan, ulam-ulaman dengan ape ntah menu lagi satu. heee, lupa.. tapi memang awesome larh. sedapp wooo. lalalalalalala~~

haaa, tambah pulak, sekarang musim Durian, ade sorang jiran dekat makcik aku tu dia bagi durian... perhhh, sedap gila. kami bantai bape bijik. memang sedap larhh. last last, bangun pagi tadi, semua pakat sakit kepala la, panas la.. hahaa.. padah tibai durian limaenam bijik. hambikk kaww.! bhahahahaa...;
sila terliur sekarang..... heeee -_-"





terbaekkk dari ladang derrr ....

sedap tibai durian ..bhahahaa.. dasar pelahap.!! ceiit.  nyumm.. nyummm.!! 

bangun pagi, dengan tangan lenguh gilagila.... aku nak cabut tangan nie kejap bolehh tak??? erkk kepala nak tingtong dah.. padah makan durian tak ingat dunia. padan la muke aku kan.. heee. hampehhh.

so, dah settle kenduri nie. busy dengan Packing barang-barang pulakk. den nak balekk poly dah hujung minggu nie. barang haram tak packing ape lagii.. meman Chantek sangat la kan perangai tuu. gggrrrr~~~ Okey. Jom tolong aku list kan barang-barang yang nak dibawa pulang ke poly.!! mohmoh..
 nak masuk sem 2 dah, barang still kena list down mana nak bawak.. huduh punya perangai..!

Bye peeps.!!



nota kaki:: kena hupdate lajulaju di saatsaat terakhir bersama streamyx..bhahahaa.. 



ASSALAMUALAIKUM.
spread love .!



Anda comment, anda super awesome.!

7 budak baek tengah komen :):

sumaiyah mokhtar said...

uihhhhh2 hehehe banyak nyeeee durian :)

Nur Adilla said...

hehee.. jiran bagii ...rezeki jgn ditolak.. :)

syakey said...

woww weee. durian. hahah

standard ahh barang beli last minute. packing pun kena last minute. :D

abglan said...

Huiyoo ulas ang kucing tidoq tue sape le yg dapat

Nur Adilla said...

syakey: taw tape.. kelam tade arah dah nie...;D

maya anis said...

nak-nak durian..rambutan xder? :)

Nur Adilla said...

rambutan baru nak masak la yunk.. hahaa...;D