Tuesday, December 6, 2011

#rutin harian .

.Assalamualaikum.
Hye people !


okeyy , hujan doe kat luar . memang sodap la kalau tarik selimut sekarang kann . tapi tapee , aku update dulu bucuk buck aku nie haaa . mueheheh , bukan selalu kann . #tulaa , dulu tengok orang ada blog , kau pun nak ada jugakk . hambek kaw . #pfuhhh .


err , post kali nie macam tade motif pape je aku nak update . aku buad story telling larh dekat korang , korang dan korang yang singgah dekat blog sewel aku nie . #kalau adaa . *pintalpintal rambut*  :)


bukan nak cerita apa sangat punn , aku nak bagitahu nie , pagi tadiii , aii buad spaghetti doe . hahahahaa #hang bangga macam haremm ja . okeyydahh . actually , aku buad spaghetti pagi tadi . as a breakfast . alaaa , senang je . sebab aku guna sos Prego yang segera tuu . mueheheheh . bijakk bijakk . 


mehh nak hidang dekat korang sikitt ...

tadaaaaa !!!




nyummiess ! spaghetti diller ! 
*huehuehuehueeee*


i'm not pretty sure dorang panggil mendealah panjang panjang dalam pinggan aku tu spaghetti or pasta . yang aku taw nama dia Fettuccine . err ==' #betul ke tidak spelling nye punn .  :|


dengan berbesar hatilimpajantung nya , aku bagi resepi dekat korang . #bajet macam resepi kau sendiri . huehuehuee . nak try punn boleee , tak nak try punn bolee . err ==' . resepi nie aku bajet untuk 5 orang makan . #hentam sajalahh labuu . :)

BAHAN BAHAN :
2 tin Prego (Carbonara mushroom)
1 tin button mushroom (tak pakai semua)
daun sup 

CARA CARA :

# first , panaskan minyak masak , around 2t/s . then tumis button mushroom . *before tu korang hiris la dulu
   button mushroom tu . jangan la masuk seketul terus okey sayangg ! hehe .
# then , dah tumis button mushroom tu , korang masukkan 2 tin sos Prego .
#stir it . kalau agak agak korang tengok sos carbonara mushroom tu macam pekat sangat , korang tambah air
   sikit . then tambah tambah la garam sikit okey .
# and stir it again .  masukkan daun sup yang dah dihiris tadi . actually , should guna daun parsley . tapi dekat
  rumaa tade daun tu , so gantikan dengan daun sup .
# then korang tengok macam dah menggelegak and agak agak firasat korang rasa kuah tu dah masak , then , 
  bolee lahh tuangkan atas .. atas mana lagi kalau bukan atas spaghetti kann . hahaha . dah siap ! DONE !

SO , jadilah begini ...  *saja nak post gambar bebanyak . muehehehe . *




Actually this is very simple dishes yang aku rasa semua orang bolee buad kott kann . hehehe . tapi saja la nak share somethin' dengan korang . hehehe . *kalau tak sedap , jangan marah , sebab aku buad elok je sedap . theee *
see yaa then !



nota kaki:: dari pagi sampai ke malam , aku melantak spaghetti . hehehehe :)


bye people !
11 : 35 pm

.ASSALAMUALAIKUM.

much love , Adilla .



Anda comment, anda super awesome.!

3 budak baek tengah komen :):

yasmin iskendar said...

thanx for sharing:)
tak sabar nak try nanti :)

❤Aween Pinkaholicx❤ said...

wah..nak try nanti.

Nur Adilla said...

Yasmin , Aween :
hehee try taw .! :)